Hochland România susține desfășurarea unei reprezentații speciale a piesei de teatru “Tatăl”, cu Victor Rebengiuc în rolul principal, dedicată susținerii seniorilor și proiectelor intergeneraționale

Hochland România susține desfășurarea unei reprezentații speciale a piesei de teatru “Tatăl”, cu Victor Rebengiuc în rolul principal, dedicată susținerii seniorilor și proiectelor intergeneraționale
  • Hochland România susține spectacolul de strângere de fonduri pentru Fundația Regală Margareta a României, pus în scenă la Teatrul Bulandra în Săptămâna Paștelui. Fondurile vor fi folosite pentru proiecte de sprijinire a seniorilor.
  • Proiectele intergeneraționale sunt susținute de Hochland România din 2019, prin finanțarea anuală a 10 Centre Generații, alături de Fundația Regală Margareta a României.

Hochland România își reafirmă angajamentul față de proiectele intergeneraționale desfășurate de Fundația Regală Margareta a României, prin susținerea unei reprezentanții speciale a piesei de teatru “Tatăl”, cu Victor Rebengiuc în rolul principal, jucată pe scena Teatrului Bulandra în preajma sărbătorilor pascale, cu scopul de a implica publicul bucureștean în strângerea de fonduri.

În data de 16 aprilie, va avea loc o reprezentație specială a piesei de teatru “Tatăl”, cu maestrul Victor Rebengiuc în rolul principal, urmând ca fondurile rezultate din biletele vândute să fie direcționați către proiectele de sprijin dedicate seniorilor.

Proiectele dedicate ale Fundației Regale creează comunități în care vârstnicii se pot regăsi, socializa și bucura de activități intergeneraționale. În plus, prin intermediul acestor proiecte, vârstnicii beneficiază de sprijin emoțional, consiliere, pachete cu alimente și tichete sociale pentru nevoile esențiale.

Un astfel de proiect intergenerațional este “Generații”, prin care Hochland România sprijină 10 centre Generații, în cadrul cărora seniorii din comunitate sunt implicați alături de copii din familii defavorizate în diverse activități precum realizarea temelor școlare, activități socio-educative, ateliere creative și cluburi vocaționale. Cu fabrici în Sighișoara și Sovata, fiind unul dintre cei mai importanți și apreciați angajatori în această zonă geografică, Hochland România continuă să sprijine comunitatea locală, prin finanțarea centrelor Generații din Transilvania, din 2019.  

Unul dintre obiectivele proiectului “Generații” este încurajarea unei bătrâneți active și păstrarea unei legături strânse cu comunitatea, astfel că piesa “Tatăl” nu este aleasă întâmplător pentru reprezentarea acestei cauze sociale. Prin tema sa sensibilă – pierderea sinelui la anii senectuții și impactul acesteia asupra individului și familiei, piesa reușește să  facă  publicul conștient de provocările aduse de anii bătrâneții, invitându-l să reflecteze asupra fragilității condiției umane. Proiectul “Generații”, la rândul său, evidențiază rolul important pe care generațiile tinere îl au în diminuarea stărilor de singurătate și inutilitate pe care vârstnicii le pot experimenta, și susține interacțiunea permanentă dintre seniori și copii, interacțiune ce aduce beneficii ambelor categorii de vârstă.

Evenimentul de strângere de fonduri în jurul piesei “Tatăl” reprezintă un îndemn către publicul larg de a construi relații semnificative cu seniorii și de a susține proiectele intergeneraționale care presupun solidaritate și sprijin reciproc. Puse la vânzare la prețul de 250 lei, toate cele 300 de bilete disponibile au fost achiziționate în mai puțin de 24h de ore de la momentul punerii în vânzare, fapt ce reflectă deschiderea publicului de a se implica în inițiative de solidaritate, de a susține categorii vulnerabile, dar și puterea pe care oamenii o au împreună când sunt uniți de o cauză comună.

În semn de mulțumire, după finalizarea piesei de teatru, Hochland România va organiza o degustare cu mult apreciatele brânzeturi din portofoliul companiei, precum și o expoziție cu fotografii din Centrele Generații, astfel încât cei care au donat, prin achiziționarea unui bilet, să cunoască proiectul în profunzime și să se lase inspirat de spiritul proiectului “Generații”.

“Există vârstnici singuri care au multă dragoste de oferit, dar și copii care au nevoie de ea, iar pentru noi, cei din cadrul Hochland România, este o onoare și o bucurie deopotrivă să putem contribui la îmbunătățirea vieților acestora, facilitându-le întâlnirea în cadrul centrelor Generații din Transilvania, pe care le susținem încă din 2019. Mai mult, echipa noastră este implicată în acțiuni de voluntariat și prin contribuții personale în susținerea seniorilor vulnerabili. Suntem fericiți să vedem că un număr semnificativ de persoane a răspuns afirmativ, într-un timp record, invitației noastre de a contribui la dezvoltarea proiectului, ocazie cu care dorim să le mulțumim.”, a declarat Anca Stoica, Director Marketing Hochland România.

“Am ales să sensibilizăm publicul prin mesajul piesei de teatru “TATĂL”, capodopera emoționantă semnată de Florian Zeller și pusă în scenă la Teatrul Bulandra de regizorul Cristi Juncu. Este mai mult decât un spectacol – este o fereastră către o realitate care ne privește pe toți, dar pe care de multe ori o ignorăm: povestea senectuții și a seniorilor de lângă noi, care au nevoie de prezența și atenția noastră. Este timpul să ne deschidem inimile, să ne gândim la cei care au nevoie de sprijin și să oferim un dar prețios: un gest de solidaritate pentru vârstnicii singuri și vulnerabili.”, a declarat Ioana Petrea, Director Fundraising și Comunicare, Fundația Regală Margareta a României.  

 

Generații, locul unde seniorii și copiii devin o familie

Proiectul Generații a pornit de la o serie de statistici îngrijorătoare:

  • România numără astăzi peste 3,8 milioane de vârstnici, iar mulți dintre aceștia sunt afectați de singurătate și sentimentul de inutilitate.
  • 1 din 4 vârstnici din România se numără cu un grad ridicat de singurătate.
  • Potrivit unui raport Eurostat din 2021, România se află pe locul întâi cu privire la riscul de sărăcie.
  • În România, rata abandonului școlar este de 2 ori mai mare decât media europeană.
  • Dintr-o generație de copii care intră în clasa I, peste 14% abandonează școala înainte să termine clasa a VIII-a, arată ultimul raport Starea Învățământului Preuniversitar din România.

Principalul obiectiv al proiectului Generații este cel de a adresa într-o manieră holistică, intergenerațională, problemele care apar în rândul celor două generații (vârstnici și copii) prin stimularea solidarității și interacțiunii între generații, a schimbului de valori și cunoștințe.

Cu sprijinul Hochland România, anual 10 centre de tip after-school din zona Transilvaniei sunt transformate în centre intergeneraționale, devenind cadrul în care copiii proveniți din familii nevoiașe și voluntarii vârstnici socializează, învață lucruri noi și se ajută reciproc.

În România, Hochland este liderul pieței de brânzeturi, având un portofoliu care include o gamă largă de sortimente, de la brânză topită la cașcaval și mozzarella, creme de brânză, mărgele de brânză, telemea și specialități precum Atelier Brânză Praid și Delicii Calde. În portofoliul companiei se regăsesc, de asemenea, și produse BIO, vegane – precum Velemea și Vecremos, dar și produse fără lactoză, compania venind astfel în sprijinul tuturor consumatorilor, indiferent de preferințe sau nevoi alimentare specifice. Recent, compania a lansat gama Select, din care fac parte produsele Select Maasdam și Select Gouda. În România compania are fabrici la Sighișoara și Sovata, în care produce branză topită, cașcaval și mozarella, Hochland fiind un angajator important în acestă zonă geografică.

Înființată de către Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române, împreună cu tatăl său, Regele Mihai, în urmă cu 35 de ani, Fundația Regală Margareta a României este o organizație neguvernamentală care sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. Fundația Regală Margareta a României vine în sprijinul persoanelor vârstnice prin programe menite să crească calitatea vieții acestora, cu implicarea voluntarilor și mobilizarea partenerilor instituționali și a întregii comunități, cele mai recente fiind Fondul pentru Vârstnici, Telefonul Vârstnicului, Centrele Comunitare Generații, Conectăm Generații în Lumea Digitală. 

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related